Hibabejelentés
Hibabejelentés
Sticky top

VEZETÉKJOGI NYILATKOZATOK

Társaságcsoportunk működési területén több tízezer km hosszúságú, különböző feszültségszintű vezetékhálózat található. A korábban megépített vezetékhálózatok az akkor érvényes ingatlan tulajdonosi viszonyok és jogszabályok alapján létesültek. A közcélú hálózat (ide értve a tartószerkezeteket és a rajtuk elhelyezett berendezéseket is) többféle módon érinthet egy ingatlant: lehet földalatti kábel nyomvonala, föld feletti légvezeték nyomvonala, és lehet előzőek biztonsági övezete is. A hálózat és annak biztonsági övezete által érintett területre vonatkozik a vezetékjog.

Általános vezetékjogi tájékoztató

Amennyiben az érintett ingatlanon az MVM Démász Áramhálózati Kft. vagy jogelődjeik (DÉMÁSZ Zrt., DÉMÁSZ Hálózati Elosztó Kft. vagy jogelődjeik) javára vezetékjog van bejegyezve az ingatlan-nyilvántartásba, az ingatlant érintő változtatásokhoz szükséges az alábbi űrlapok használata.

A megfelelő űrlapot letöltés után két példányban kérjük kitölteni, és eljuttatni az MVM Démász Áramhálózati Kft. címére (6724. Szeged, Pulcz u. 44.). A név és cím adatok megadásánál vegyék figyelembe, hogy a kitöltött mezők egyben a válaszlevél címzésére is szolgálnak.

Az űrlapok számítógéppel való feldolgozásához az ACROBAT Reader program legfrissebb verziója szükséges. Az adatlap kinyomtatás után kézzel is kitölthető.

A szürke területeket és a dátum mezőt kérjük szabadon hagyni.

1. Hozzájárulás telekalakításhoz


Földrészlet/ek megosztása, összevonása, telekhatár rendezése esetén a hozzájárulás telekalakításhoz nyilatkozatra van szükség. A nyilatkozatban meg kell adni a kérelmező adatait (név, cím, irányító szám, település, utca/út/tér, házszám), csatolni kell az új állapotot tartalmazó terület-kimutatást és az aláírt változási vázrajzot, amely tartalmazza a vezetékjog változás utáni négyzetméter arányát. 

Általános tájékoztató telekalakításról

Hozzájáruló nyilatkozat telekalakításhoz

A hozzájárulást levélben, postai úton küldjük meg.

2. Pályázathoz szükséges nyilatkozat


Pályázatok keretében végzendő beruházás megvalósításához, kivitelezéséhez ezen nyilatkozat szükséges. Kérjük a pályázó, a pályázat pontos megnevezését és a pályázat azonosítóját kitölteni. A nyilatkozat közműegyeztetést, érintettség esetén esetleges hálózatkiváltással kapcsolatos állásfoglalást nem pótol.

Hozzájáruló nyilatkozat pályázathoz

A hozzájárulást levélben, postai úton küldjük meg.

3. Hozzájárulás az ingatlanon történő építmények változásához:


Ingatlanra tervezett építés, bővítés, bontás esetén hozzájáruló nyilatkozatra van szükség, amelyhez csatolni kell a helyszínrajzot is. A hozzájárulás feltétele az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett vezetékjog változatlan tartalommal történő fenntartása.

A nyilatkozat közműegyeztetést, érintettség esetén esetleges hálózatkiváltással kapcsolatos állásfoglalást nem pótol.

Hozzájáruló nyilatkozat építményhez

A hozzájárulást levélben, postai úton küldjük meg.

A nyilatkozatokkal, kitöltéssel kapcsolatos kérdésekben az MVM Démász Áramhálózati Kft. adatkezelési csoportja áll rendelkezésükre az alábbi elérhetőségeken:

Sztankovicsné Sutus Aranka

Mail: vezetekjog@mvmdemaszhalozat.hu

MVM Démász Áramhálózati Kft.

6724. Szeged, Pulcz u. 44.

 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X