Hibabejelentés
Hibabejelentés
Sticky top

Új vagy meglévő csatlakozási ponton többletigény (belterületen 3x50A-ig; külterületen 3x32A-ig)

Új vagy már meglévő felhasználási helyén többlet villamos energiát igényel, mely a meglévő közcélú hálózatról kiszolgálható, de szükséges lenne a csatalakozó vezeték és a mérőhely kiépítésére. Az igény kielégítésének alábbi főbb lépések vannak:


1. Igénybejelentés

az igény pontos megadásához kérjük szíveskedjen az igénybejelentő nyomtatványt kitölteni. 

HHSZ igénybejelentő

A kitöltött igénybejelentő nyomtatványt szíveskedjenek Ügyfélszolgálatunk részére eljuttatni az ugyfelszolgalat@mvm.hu címre. Igénybejelentésüket megtehetik szemé-lyesen bármelyik ügyfélszolgálati irodánkban is, ill. telefonon a (62) 565 600 tele-fonszámon.

Amennyiben az igényelt teljesítmény meghaladja a fent megadott teljesítményhatárokat, tehát az igény nagyobb, mint belterületen 3x50A illetve külterületen 3x32A, akkor az alábbi linken található elérhetőségre szükséges igénybejelentőjét benyújtani

2. Ajánlatadás

Írásos igénybejelentés esetén levélben, ügyfélszolgálati irodáinkban ill. telefonon jelzett igénybejelentések esetén pedig szóban tájékoztatjuk az igénybejelentőt a fizetendő csatlakozási díjról és a többletteljesítmény kiszolgálásának alábbi feltételeiről:
•    Csatlakozási díj maradéktalan kiegyenlítése
•    Hiánytalanul kitöltött és aláírt hálózathasználati igénybejelentő társaságunk-hoz történő beérkezése
•    A felhasználási helyet ellátó társaságunk tulajdonában lévő csatlakozó vezetéknek, valamint ügyfelünk tulajdonát képező mértáramú berendezéseknek (mért fővezeték, főelosztó), és mérőhelynek a műszaki megfelelősége a kért teljesítmény biztosításához
•    Ügyfél tulajdonú villamos berendezésekre (mért fővezetékre és főelosztóra) vonatkozó szabványossági nyilatkozat ügyfelünk részéről történő bemutatása

3. Ajánlat elfogadás

Ajánlatunk elfogadása esetén a csatlakozási díjról díjbekérőt állítunk ki. A csatlakozási díj maradéktalan kiegyenlítését követően időpontot egyeztetünk Önnel a főbiztosítók cseréjének elvégzéséről. 

4. A teljesítménynövelés elvégzése

Az egyeztetett időpontban szerelőink ellenőrzik ügyfelünket ellátó csatlakozó vezetéket, valamint ügyfelünk mért fővezetékét és mérőhelyét. Hibamentes esetben elvégzik a főbiztosítók cseréjét. Amennyiben a teljesítménynövelést ügyfelünk tulajdonában lévő műszaki berendezések állapota miatt nem lehet elvégezni, úgy Önnek kell a műszaki berendezés (mért fővezeték és/vagy mérőhely és/vagy főelosztó) alkalmassá tételét követően ügyfélszolgálatunk elérhetőségein ismételten jelentkeznie és kérnie a teljesíménynövelés elvégzését. Amennyiben társaságunk tulajdonában lévő csatlakozó vezeték állapota (keresztmetszet) miatt nem lehet a kért teljesítményt kiszolgálni, úgy annak cseréjét társaságunk által megbízott partner szerelőnk végzi el. Ebben az esetben ügyfelünknek a csatlakozó vezeték cseréjéért jogszabályban meghatározott csatlakozó vezeték díjat is fizetnie kell, melyről az alábbi linken talál tájékoztatást

5. Szerződéskötések

A teljesítménynövelés elvégzését követően ügyfélszolgálatunk postázni fogja Önöknek a hálózat csatlakozási és hálózathasználati szerződéseket. 

Vissza az új- és többletigények típusainak összefoglaló oldalára

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X