Hibabejelentés
Hibabejelentés

HÁLÓZATÉPÍTÉS FOLYAMATA

Ha Önnek új vagy már meglévő felhasználási helyen merül fel igény többlet villamos energiára, mely a meglévő közcélú hálózatról nem szolgálható ki, közcélú hálózat, csatalakozó vezeték és mérőhely kiépítésére van szükség. Az igény kielégítéséhez az alábbi lépések tartoznak:

1. Igénybejelentés

az igény pontos megadásához kérjük szíveskedjen az igénybejelentő nyomtatványt kitölteni. 

igénybejelentő

A kitöltött igénybejelentő nyomtatványt az elérhetőségeink egyikére szíveskedjen elküldeni, melyek közül javasoljuk a csatlakozas@mvmdemaszhalozat.hu e-mail címünk használatát. A Hálózatcsatlakozási Szakterület további elérhetőségeit a jelenlegi oldal alján talál-ja.

2. Ajánlatadás

Az igénybejelentés alapján kollégáink helyszíni felmérést tartanak, mely alapján az igény benyújtásától számított 30 napon belül elkészítés levélben megküldjük műszaki-gazdasági tájékoztatónkat. Levelünk tartalmazza a szükséges hálózatépítési munkákat, ezek várható kivitelezési határidejét, valamint a becsült fizetendő költségeket.

3. Ajánlat elfogadás

Tisztelt Ügyfelünk az ajánlathoz mellékelt elfogadó nyilatkozat (Megrendelő) kitöltésével és aláírásával tudja megrendelni az ajánlatunkat. Kérjük, szíveskedjen a megrendelőt e-mailben a csatlakozas@mvmdemaszhalozat.hu e-mail címünkre, valamint eredetiben az MVM Démász Áramhálózati Kft., Hálózatcsatlakozási Szakterület 6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 64-66. címére elküldeni.

Amennyiben ajánlatunk melléklete megrendelő helyett partnerlistát tartalmaz, úgy közcélú hálózatfejlesztést a teljesítmény kiszolgálása nem igényel. A teljesítmény kiszolgálása a következő lépések szerint történik: PARTNERSZERELŐS FOLYAMAT

4. Tervezés indítása

A kitöltött, aláírt Megrendelő beérkezését követően elindul a hálózatépítés tervezése. A tervezés időigényes folyamat, mely során bevonásra kerülnek az építendő villamos hálózattal érintett terület tulajdonosai, és különböző hatóságok. Az elkészült tervet vezetékjogi engedélyezésre be kell nyújtanunk az illetékes megyei Kormányhivatal Mérésügyi- és Műszaki Biztonsági Szervezete.

5. Szerződésközés, díjbekérés

A kiviteli terv elkészülését követően küldjük meg Tisztelt Ügyfelünk részére a beru-házási munkára vonatkozó Hálózati Csatlakozási Szerződést, valamint a kiviteli terv alapján pontosítjuk a költségeket, melyekről díjbekérőt küldünk. Kérjük a díjbekérő(kö)n szereplő díjak hiánytalan megfizetését, illetve a Hálózati Csatlakozási Szerződés egy cégszerű aláírással ellátott példányának visszaküldését.

6. Hálózathasználati Igénybejelentő kitöltése, energiakereskedő kiválasztása

Az előző pontban említett szerződéssel és díjbekérőkkel együtt Hálózathasználati Igénybejelentőt is kiküldünk, amelyet kérünk kitölteni és aláírást követően visszaküldeni társaságunkhoz. Új felhasználási helyre vonatkozó ügyeknél a bekapcsoláshoz szükség lesz kereskedői befogadó nyilatkozat beküldésére, melyet a kiválasztott kereskedőjük megtehet akár a hálózathasználati igénybejelentőn is. A kiválasztott villamos energiakereskedő felkeresése az Ön feladata.
A hálózathasználati igénybejelentő kitöltéséhez a következő elérhetőségen talál segítséget HHSZ igénybejelentő kitöltési útmutató 
Felhívjuk figyelmüket a rendelkezésre álló teljesítményből lekötni kívánt teljesítmény kitöltésére, ill. annak későbbi módosítási szabályaira.
A teljesítmény értékek kizárólag egész hónapos időszakokra kerülhetnek rögzítésre. A lekötött teljesítmény értékének növelésére minden hónapban lehetőség van, az előre bejelentett többletteljesítményt pedig szerződéses évenként 3 alkalommal lehet igénybe venni. A lekötött teljesítmény csökkentésére minden évben 1 alkalommal van lehetőség a Hálózathasználati szerződés megkötésének éves fordulónapján. Az előre bejelentett teljesítménytúllépést legkésőbb a bejelentésre vonatkozó hónap elsejét megelőzően 3 munkanappal, a teljesítménymódosításra vonatkozó igényt pedig a megelőző hónap 15. napjáig jelezni kell az elosztoi.kapcsolatok@mvmdemaszhalozat.hu címen.
A lekötött teljesítmény módosítására és az előre bejelentett többletteljesítményre vonatkozó szabályokat a 10/2016. (XI. 14.) MEKH rendelet 17. § tartalmazza.”

7. Hálózatépítés

Az aláírt Hálózati Csatlakozási Szerződés beérkezése, valamint a kiállított díjbekérők hiánytalan kiegyenlítése után, a vezetékjogi engedély jogerőre emelkedését követő-en kezdődhet meg a közcélú hálózat kivitelezése.

8. Bekapcsolás

A közcélú hálózaton végzett beavatkozások műszaki átadás-átvételét követően, és a lentebb felsorolt feltételek teljesülése esetén 8 munkanapon belül - egy Önnel egyeztetett időpontban - rendelkezésre bocsájtjuk az igényelt teljesítményt.
Fogyasztási hely bekapcsolásának feltételei:
-    A hálózatépítés sikeres műszaki átadás-átvétele
-    A csatlakozási és mérőhelyi díjak hiánytalan kiegyenlítése
-    Aláírt Hálózati csatlakozási szerződés társaságunkhoz történő visszaérkezése
-    Új felhasználási hely esetén kereskedői befogadó nyilatkozat megléte
-    Hiánytalanul kitöltött és aláírt hálózathasználati igényebjelentő társaságunkhoz történő beérkezése
-    Ügyfél-tulajdonú villamos berendezésekre vonatkozó készrejelentés és szabványossági nyilatkozat megléte

Ügyfél-tulajdonú villamos berendezések kiépítésének hiányában a fogyasztási hely bekapcsolása nem lehetséges!

A Hálózatcsatlakozási Szakterület elérhetőségei:


e-mail címünk: csatlakozas@mvmdemaszhalozat.hu
postacímünk: MVM Démász Áramhálózati Kft., Hálózatcsatlakozási Szakterület 6724 Szeged, Kossuth Lajos sgt. 64-66.

Vissza az új- és többletigények típusainak összefoglaló oldalára
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X