logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés

Új vagy meglévő csatlakozási ponton többletigény, hálózatépítés szükséges

Ha Önnek új vagy már meglévő felhasználási helyen merül fel igény többlet villamos energiára, mely a meglévő közcélú hálózatról nem szolgálható ki, közcélú hálózat, csatalakozó vezeték és mérőhely kiépítésére van szükség. Az igény kielégítéséhez az alábbi lépések tartoznak:

1. Igénybejelentés

az igény pontos megadásához kérjük szíveskedjen az igénybejelentő nyomtatványt kitölteni. 

igénybejelentő

A kitöltött igénybejelentő nyomtatványt az elérhetőségeink egyikére sziveskedjen elküldeni.

2. Ajánlatadás

Az igénybejelentés alapján 30 napon belül elkészítjük az ajánlatunkat, mely tartalmazza a szükséges hálózatépítési munkákat, ezek határidejét, valamint a fizetendő költségeket.

3. Ajánlat elfogadás

Tisztelt Ügyfelünk az ajánlathoz melléklet elfogadó nyilatkozatot kitöltve és aláírva elfogadja az ajánlatunkat

4. Szerződéskötés, előleg fizetés

A kitöltött megrendelő-nyomtatvány megérkezését követően 8 napon belül elkészítjük és megküldjük aláírásra a többlet igényre vonatkozó Hálózati Csatlakozási Szerződést. Amennyiben az ajánlatunk tartalmaz előleg-fizetési kötelezettséget, az erről szóló díjbekérőt elküldjük az Ön számára.

5. Tervezés indítása

Az aláírt Hálózati Csatlakozási Szerződés, valamint az előleg befizetésest követően elindul a hálózatépítés tervezése.
A tervezés egy hosszú folyamat, mely során bevonásra kerülnek az építendő villamos hálózattal érintett terület tulajdonosai, és különböző hatóságok. Az elkészült tervet vezetékjogi engedélyezésre be kell nyújtanunk a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési hivatal Mérésügyi és Műszaki Biztonsági Hatóságához

6. Hálózatépítés

A vezetékjogi engedély jogerőre emelkedését követően kezdődhet meg a közcélú hálózat kivitelezése.

7. Második előleg bekérése, Hálózathasználati Igénybejelentő kitöltése, energiakereskedő kiválasztása

A kivitelezés műszaki átadás-átvételének meghirdetésekor kérjük be a szerződés szerinti második előleget, valamint Hálózathasználati Igénybejelentőt küldünk ki, amelyen Ön megjelöli a rendelkezésre álló teljesítményből lekötni (bekapcsolni) kívánt teljesítmény nagyságát, valamint a kiválasztott villamos energiakereskedő befogadó nyilatkozatát. A kiválasztott villamos energiakereskedő felkeresése az Ön feladata.

8. Bekapcsolás

A kitöltött Hálózathasználati igénybejelentő, kereskedői befogadás és a második előleg megérkezésést követő 8 napon belül kerül egy Ön által egyeztetett időpontban rendelkezésre bocsájtjuk az igényelt többlet/új villamos energiát.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X