Hibabejelentés
Hibabejelentés

MVM Démász Hálózati Integrált Tároló Projekt

Az MVM Csoport tagjaként társaságunk fő feladata, hogy megbízható, megfizethető és fenntartható módon biztosítsa a villamosenergia elosztó hálózathoz való hozzáférést a rendszerhasználók számára.
Az elosztóhálózat stabilitásának és megbízható működésének biztosítása érdekében társaságunk Szabadszállás – Izsák 22 kV-os és a Kiskunfélegyháza – Kiskunmajsa 22 kV-os hálózati szakaszokon, négy darab, összesen 5 MW névleges teljesítőképességű és 10 MWh összkapacitású, a hálózatba integrált villamosenergia-tárolót valósít meg. 
Az fejlesztés lehetővé teszi a kiválasztott vonalak által érintett térségekben a határértéket meghaladó feszültségváltozások kezelését, amellyel hozzájárul a hálózat megbízható működtetéséhez, továbbá elősegíti a megújuló alapú villamosenergia-termelés rendszerintegrációját, a villamosenergia-szektor versenyképesebbé tételét, valamint a klímabarát megoldások elterjedését is.
Az MVM Démász Hálózati Integrált Tároló Projekt az Energiaügyi Minisztérium támogatásával, a Modernizációs Alap forrásainak felhasználásával valósul meg. Támogatási összeg: 4 876 182 973 Ft.

Hivatalos projektdokumentum

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X