Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

HMKE-k visszatáplálási korlátozása – megnyílt a lehetőség a korlátozás feloldására

Az MVM Démász Áramhálózati Kft. levélben tájékoztatja a korlátozás feloldásáról* azokat a felhasználókat, akik az ideiglenes visszatáplálási korlátozás ideje alatt, 2022. november 1. és 2023. december 31. között nyújtották be a HMKE-létesítést célzó műszaki igényüket, vagy ebben az időszakban került bekapcsolásra a visszatáplálás korlátozó berendezéssel (visszwatt védelemmel) ellátott háztartási méretű kiserőművük, és az elosztói engedélyes által feloldásra kijelölt áramkörre csatlakoznak.

 

Mi a teendő, ha megérkezett az MVM Démász tájékoztató levele? 

Amennyiben érvényes visszatáplálás korlátozást előíró műszaki-gazdasági tájékoztatóval rendelkezik:
•    Tájékoztató levél mellékletében talál egy visszatáplálási igénybejelentő nyilatkozatot, amelyet kitöltve kell visszaküldeni a levélben megjelölt elérhetőségeink egyikére. 
•    A beérkezett visszatáplálási igénybejelentő nyilatkozat alapján a társaság elkészíti a műszaki feltételek módosítását igazoló dokumentumot, amelyet az Ön által megadott email-címre elküld.
•    A műszaki feltételek módosítását igazoló dokumentum birtokában már elkészíttetheti a csatlakozási tervet, amelynek már nem kell visszatáplálás korlátozó berendezést tartalmaznia. 
•    A csatlakozási tervhez minden esetben mellékelni kell a műszaki feltételek módosítását igazoló dokumentumot!


Amennyiben visszatáplálás korlátozást tartalmazó érvényes, jóváhagyott csatlakozási dokumentációval (tervvel) rendelkezik:
•    A tájékoztató levél mellékleteként megkapott visszatáplálási igénybejelentő nyilatkozatot töltse ki és küldje vissza a levélben megjelölt elérhetőségeink egyikére. 
•    A beérkezett visszatáplálási igénybejelentő nyilatkozat alapján az MVM Démász módosítja a Hálózatcsatlakozási szerződést. A módosított szerződést a társaság elküldi az Ön által megadott email-címre.
•    Ezt követően a kivitelezés során nem szükséges visszatáplálás korlátozó berendezést telepíteni. 
•    A megkapott dokumentumok alapján a rendszer kiépítését követően pedig elvégezheti a készre jelentést. 

Amennyiben már bekapcsolt, visszatáplálás korlátozással ellátott rendszerrel rendelkezik:
•    A tájékoztató levelünk mellékletként megküldött visszatáplálási igénybejelentő nyilatkozatot töltse ki és küldje vissza a levélben megjelölt elérhetőségeink egyikére. 
•    A beérkezett visszatáplálási igénybejelentő nyilatkozat alapján a társaság elkészíti és megküldi a módosított Hálózathasználati és Hálózatcsatlakozási szerződéseket az Ön által megadott email-címre. A szerződéseket aláírva küldje vissza az MVM Démász részére a tájékoztató levélben megjelölt elérhetőségeink egyikére.
•    Az MVM Démász a szerződések beérkezését követően engedélyezi a visszatáplálás korlátozó berendezés üzemen kívül helyezését. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy ez kizárólag a társaság válaszlevelének kézhezvételét követően végezhető el! 
•    A visszatáplálás korlátorzó berendezés eltávolításával kapcsolatban célszerű felkeresni a HMKE-rendszer kivitelezőjét vagy megfelelő szakképzettséggel rendelkező villamos szakembert.  
•    Ezt követően a társaság a szerződések beérkezésének napjával elszámoló számlát készít. 
•    A visszatáplálás korlátozó berendezés eltávolítása után, az üzemszerű működés alapján a felvett és a visszatáplált energia mennyiségét javasolt megvizsgálni, és ha szükséges, akkor a havi részszámla mennyiségét csökkenteni villamosenergia-kereskedőjénél vagy egyetemes szolgáltatójánál.

* A 461/2023. (X. 5.) Korm. rendelet alapján. 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X