Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

A villamosenergia-ellátás stratégiai feladat

2021. január 1-jétől új néven érhetők el az MVM Csoport közműszolgáltatási portfóliójába tartozó földgáz- és villamosenergia hálózati elosztó társaságok. Az NKM márka helyét az MVM vette át, így Magyarország harmadik legnagyobb, kiemelkedően sikeres vállalatcsoportja immár egységes márkanév alatt jelenik meg.

A közműszolgáltatást végző társaságok kiemelt társadalmi szereppel és felelősséggel bírnak. Stratégiai iparágként az MVM közmű társaságainak működése nem csupán gazdasági kérdés, a folyamatos és biztonságos áram- és gázellátás a társadalom működésének nélkülözhetetlen feltétele. 
Az MVM Démász Áramhálózati Kft. a Dél-Alföldön, 1000 km nagyfeszültségű, 13 000 km középfeszültségű és 19 000 km kisfeszültségű villamos hálózatot üzemeltet. Az MVM áramhálózati társaságának legfőbb célkitűzése az elosztóhálózat biztonságos üzemeltetése és fejlesztése. A villamos elosztó társaság látja el szolgáltatási területén a hálózatüzemeltetési és karbantartási feladatokat, a mérőleolvasással kapcsolatos feladatokat, a tervfelülvizsgálatot és a műszaki-biztonsági ellenőrzést, valamint a hálózati beruházásokhoz szükséges irányítási feladatokat. A társaság mindemellett a szabálytalan vételezések felderítésére irányuló ellenőrzéseket is végez, ugyanis ezen esetek többnyire balesetveszélyes beavatkozásokat jelentenek a mérőn vagy a hálózaton, és veszélyeztetik a többi felhasználó testi épségét.
Az MVM Démász törekvése, hogy ügyfelei villamos energia ellátását üzembiztosan, magas szolgáltatásminőséggel biztosítsa. Az elosztótársaság évente több tízmilliárd forint forrást fordít az ügyféligények kiszolgálásához szükséges villamos hálózatok létesítésére, felújítására, hálózati innovációs fejlesztések megvalósítására.  
A Dél-Alföld villamosenergia ellátását biztosító társaság villamos hálózat üzemeltetési és létesítési gyakorlatában mintegy 15 éve kiemelt célként fogalmazta meg a madárvédelmi szempontok érvényesítését, amelynek eredményeként az azóta eltelt időszakban többezer madárelhullást tudott megelőzni a madarak életét megóvó módon megépített és átépített hálózataival.   
 Az MVM Démász Hálózati Kft. az elmúlt években saját költségén a Kiskunsági Nemzeti Park területén összesen 35 kilométeres távolságban földkábellel váltotta ki a légvezetéket, annak érdekében, hogy a területileg honos ritka madárfajt, a túzokokat védje.
Mindezzel párhuzamosan az MVM Démász saját fejlesztésű megoldásával 29 ezer középfeszültségű oszlopon biztosította a madarak áramütés elleni védelmét és 1100 db gólyafészket helyezett át magasító keretre. A társaság különös figyelmet fordít a fokozottan védett túzokra, a gólyákra és a kékvércsékre. 
Az MVM Démász Áramhálózati Kft. elindította „Díszfaültetési” programját is, amelynek keretében számos önkormányzattal szoros együttműködésben a villamosenergia vezetékek mentén elhelyezkedő zöldsávokba új, hálózatbarát fákat ültet. A túl magasra nőtt, és a vezetéket veszélyes mértékben megközelítő faágak nemcsak áramkimaradást okozhatnak, hanem balesetveszélyt is jelentenek, míg a hálózatbarát fákat nem kell gallyazni, mivel nem nőnek olyan magasra, hogy veszélyeztessék az áramszolgáltatás biztonságát. 
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X