Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Új földgázelosztó vezeték hálózat üzemeltető Tatabányán és környékén

2023. január 1-jétől az OPUS TIGÁZ Zrt. veszi át a Tatabánya és további tizenhárom település földgázellátását biztosító elosztóvezeték-hálózat üzemeltetését az MVM Égáz-Dégáz Zrt.-től. Az egyetemes földgázszolgáltató továbbra is az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. marad és a változás nem érinti a földgázért fizetendő árat sem. A hálózat üzemeltetőjének megváltozása miatt az érintett ügyfelek részére 2022. december 31-i fordulónappal elszámolószámla készül.

Annak érdekében, hogy az elszámolószámla pontos mérőállás alapján készüljön el, 2023. január 1. és január 8. között az érintett ügyfelek a szokásos módon bediktálhatják mérőállásukat. Az elosztóváltozás a háttérrendszerekben komoly technikai feladatokkal jár, emiatt 2023. január 9. és január 27. között az érintett felhasználási helyekkel kapcsolatban szünetel az ügyintézés.

2023. január 1-jétől az OPUS TIGÁZ Zrt. veszi át a földgáz elosztóvezeték-hálózat üzemeltetését Tatabánya, Annavölgy, Bajna, Csolnok, Dág, Epöl, Héreg, Máriahalom, Nagysáp, Sárisáp, Tardos, Tarján, Úny, valamint Vértestolna településeken. Az érintett ügyfelek januárban új elosztóhálózat-használati szerződést kapnak az OPUS TIGÁZ Zrt.-től, amely tartalmazni fogja a felhasználási hely új mérési pont azonosítóját (POD), valamint a gázmérő új azonosítóját. A későbbiekben változhat továbbá a következő éves leolvasás dátuma és ezzel együtt a diktálás idősávja is.

Az elosztóvezeték-hálózat üzemeltetőjének változásával a magas színvonalú földgázszolgáltatás  zavartalan marad. A számlázással, elszámolással, részletfizetéssel kapcsolatos ügyintézéshez továbbra is az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt., mint egyetemes földgázszolgáltató áll az ügyfelek rendelkezésére.

Bár az elosztóvezeték hálózat üzemeltetőjében történő változás nem befolyásolja a földgázszolgáltatás árazását, de ahhoz kapcsolódóan az MVM Next minden érintett ügyfelének elszámolószámlát készít 2022. december 31-i fordulónappal. Annak érdekében, hogy az elszámolószámla tényleges mérőállás alapján készülhessen, az MVM Next lehetőséget biztosít a mérőállás bediktálására 2023. január 1. és január 8. között. Diktálás hiányában az elszámolószámla becsült mérőállás alapján készül. 
Az elosztóváltozás a háttérrendszerekben komoly technikai feladatok elvégzését teszi szükségessé, emiatt 2023. január 9-e és 27-e között az érintett felhasználási helyekkel kapcsolatban szünetel az ügyintézés. Az ez idő alatt beérkezett kéréseket január 28. után dolgozza fel az MVM Next. A fenti ügyintézési szünet alól kivételt jelent a szokásos havi diktálás, amely ennél rövidebb ideg, csak 2023. január 12. és 18. között nem lehetséges.

Az előrefizetős mérővel rendelkező ügyfelek részére nem készít új feltöltőkártyát az MVM Next, ugyanakkor kéri ezen ügyfeleit, hogy az év vége előtt gondoskodjanak a megfelelő mennyiség feltöltéséről, mert 2022. december 31-től 2023. január 2-ig szünetel a feltöltés.

Az elosztóváltozást követően 2023. január 2-án reggel 7:00 órától már az OPUS TIGÁZ Zrt. fogadja a gázszivárgás- és hibabejelentéseket a +36 80 300 300-as ingyenesen hívható telefonszámán. Az elosztói, műszaki ügyintézéshez, igénybejelentéshez az OPUS TIGÁZ Zrt.-t a www.opustigaz.hu honlapon megadott elérhetőségeken lehet keresni.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X