Hibabejelentés
Hibabejelentés

Szabálytalan vételezés

A szabálytalan gázvételezés élet- és balesetveszélyes nemcsak a szabálytalanul vételező, hanem környezete számára is!

A 19/2009. (I.30.) Korm. rendelet 1. számú melléklete, a Földgázelosztási Szabályzat 18.4 pontja értelmében szabálytalan vételezésnek minősül, ha a felhasználó:

  • a fogyasztásmérő berendezésen vagy mérési rendszeren elhelyezett nyomóbélyegzővel lezárt zárópecsét vagy egyéb jogi zár (a továbbiakban együtt: plomba) sérülését a földgázkereskedőnek, vagy a földgázelosztónak a sérülés észlelését követő 2 munkanapon belül nem jelenti be,
  • a fogyasztásmérő berendezésen vagy mérési rendszeren elhelyezett plomba, vagy a mérőberendezés megrongálásával a fogyasztásmérő berendezést méretlen gáz felhasználására alkalmassá teszi,
  • a fogyasztásmérő berendezés megrongálásával méretlen gázt vételez,
  • a fogyasztásmérő berendezés megkerülésével méretlen gáz vételezésére alkalmas állapotot idéz elő,
  • a szolgáltatás szüneteltetése esetén önkényes visszakapcsolással vételez,
  • a nyomás alatti gázellátó rendszert (szállító- és elosztóvezetéket vagy a csatlakozóvezetéket) megbontja, a fogyasztásmérő berendezés vagy a mérési rendszert, vagy a nyomásszabályozót jogosulatlanul eltávolítja, vagy a szerződésben meghatározott felhasználási helyen kívüli területre vezet át földgázt, és ezen magatartások valamelyikével méretlenül vételez,
  • a fogyasztásmérő berendezés nélküli fogyasztás - földgázelosztó üzletszabályzatában meghatározott - feltételeit megszegi.

Amennyiben társaságunk szabálytalan helyzetet, vagy veszélyhelyzetet észlel, illetve ilyen a tudomására jut, – akár a szolgáltatás megszüntetésével is – annak elhárításáról azonnal gondoskodik.

Az üzemeltetési körülmények szabálytalanná válása esetén ügyfeleink élet- és vagyonbiztonsága érdekében a közvetlen veszélyhelyzet azonnali megszüntetésével kezdeményezzük a műszaki-biztonsági követelményeknek megfelelő állapot kialakítását.

Felhívjuk a figyelmet, hogy a társaság tulajdonában lévő fogyasztásmérő berendezés vagy mérési rendszer állagmegóvásáért, annak ki-, és belépő pontján, az esetleges kerülővezeték elzáróján, vagy a csatlakozóvezeték egyéb pontjain elhelyezett zárópecsét (plomba) meglétéért, illetve annak sértetlenségéért a felhasználót terheli a felelősség.

A felhasználó köteles minden általa észlelt, a szolgáltatással kapcsolatos rendellenességet társaságunknak haladéktalanul bejelenteni.

Amennyiben szabálytalan vételezést szeretne bejelenteni, az alábbi linken teheti meg: https://mvmhalozat.hu/szabalytalanvetelezes

 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X