Hibabejelentés
Hibabejelentés

Hogyan lehetek felhasználó

Amennyiben Ön ügyfelünkké szeretne válni, vagy meglévő kapacitását szeretné bővíteni, kérjük, töltse ki az alábbi űrlapot:

Földgázenergia igénylése
logo

Gázhálózati csatlakozás igénylése, kapacitásbővítés kérése, ajánlat küldése

Küldje el a kitöltött igénylőlapot és a szükséges dokumentumokat, amely alapján a csatlakozás, illetve bővítés feltételeiről legkésőbb 8 naptári napon belül ajánlatot és elosztói csatlakozási (és fejlesztési) szerződés tervezetet készítünk.

logo

Elosztói csatlakozási (és fejlesztési) szerződés elfogadása és aláírása

Az elosztói csatlakozási (és fejlesztési) szerződés aláírásával és az ajánlati levélben jelzett címre való visszajuttatással fogadhatja el ajánlatunkat.

logo

Csatlakozási és fejlesztési díj befizetése

Csatlakozási díj bizonylata az elosztói csatlakozási szerződés, amelyről Társaságunk a befizetést követően utólag állít ki számlát. A csatlakozási díjat az ajánlatban jelzett 17 jegyű azonosítóra való hivatkozással kérjük átutalni. A fejlesztési díj megfizetésének alapdokumentuma a fejlesztési díj-előlegbekérő, mely a szerződéssel egyidejűleg postázásra kerül. A fejlesztési díjat a díjelőleg bekérőre való hivatkozással kérjük megfizetni. Bankszámlaszámunkat ajánlati levelünkben és a csatlakozási szerződésben találja meg.

logo

Csatlakozási pont kiépítése

Amennyiben az aláírt szerződés visszaküldésre és a csatlakozási (és fejlesztési díj) hiánytalanul megfizetésre kerül, abban az esetben Társaságunk a 19/2009. (I.30.) Korm. rendelet 1. sz. melléklet 3.5. pont e) pontja szerinti határidőn belül elvégzi a vásárolt kapacitás rendelkezésre álláshoz szükséges teendőket.

logo

Belső gázterv készítése és beküldése (csatlakozóvezeték és felhasználói berendezés-tervezés)

A telekhatáron belüli csatlakozóvezeték és felhasználói berendezés tervének elkészítése, valamint a belső rendszer kiépíttetése a leendő ügyfelünk feladata. Ehhez szükséges G tervezői jogosultsággal rendelkező gáztervező megbízása a csatlakozóvezeték és a beépítésre kerülő felhasználói berendezés tervének elkészítésére.

logo

Belső gázrendszer kiépítés, üzembehelyezés, műszaki-biztonsági ellenőrzés

Az Ön feladata, hogy gázszerelői jogosultsággal (érvényes gázszerelői igazolvánnyal) rendelkező kivitelezőt keressen, aki a telekhatáron belüli, belső gázrendszert a felülvizsgált tervdokumentáció szerint kivitelezi.

logo

Gázmérő felszerelés, ügyféllé válás

Leendő Ügyfelünk a gázszolgáltatás műszaki feltételeinek meglétéről (ún. POD) igazolással kezdeményezheti az egyetemes szolgáltatói ? vagy kereskedelmi szerződés megkötését.

A szerződés alapján ügyfelünk által választott földgázkereskedő / egyetemes szolgáltató megrendeli Társaságunknál ? a mérő felszerelését, amelyet 8 munkanapon belül elvégzünk.

logo

Elosztóhálózat-használati szerződés

Társaságunk a gázmérő felszerelését követően automatikusan megküldi Önnek az Elosztóhálózat-használati szerződést, mely tartalmazza az elosztóhálózatának használatával kapcsolatos információkat.

Előzetes tájékoztatás

Amennyiben Ön még bizonytalan a gázhálózatunkhoz való csatlakozás feltételeiről, tájékoztatást kérhet a hálózatra való csatlakozás műszaki és pénzügyi feltételeiről. A tervezett csatlakozási pont és a várható gázigény megadása, valamint térképmásolat megküldése után Társaságunk a csatlakozás feltételeiről legkésőbb 10 naptári napon belül előzetes tájékoztatót készít.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X