Hibabejelentés
Hibabejelentés

Elosztói üzletszabályzat

 

Tájékoztató az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. Földgázelosztási Üzletszabályzatán átvezetett módosításokról

Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. (székhely: 6724 Szeged, Pulcz u. 44., cégjegyzékszám: Cg. 06-10-000470, továbbiakban Földgázelosztó) a jogszabályi előírásoknak megfelelően felülvizsgálta és ennek keretében módosította a földgázelosztási üzletszabályzatát, melyet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (továbbiakban MEKH) 2022. október 10. napján véglegessé vált H3371/2022. számú határozatával jóváhagyott. A módosított tartalmú Üzletszabályzat és a részét képező általános szerződési feltételek 2022. október 10. napjától hatályosak és alkalmazandók. A felhasználók jogait és kötelezettségeit közvetlenül érintő jelentősebb változások az üzletszabályzatban:

A kialakult energia válsághelyzetre tekintettel az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. módosította az Üzletszabályzat szerződés nélküli vételezésre vonatkozó rendelkezései. Figyelemmel arra, hogy a fogyasztók jelentős része önhibáján kívül nem rendelkezik a gázév kezdetekor kereskedelmi szerződéssel és ezért szerződés nélküli vételezőnek minősül és ennek megfelelő pótdíjat köteles fizetni, az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. a gázév kezdetétől számított 3 hónapos időszakra az egyébként irányadó pótdíj mértékénél kedvezőbb, mérsékelt díj megfizetését vezette be.

A 2022. október 10. napjától hatályos Üzletszabályzat és a részét képező általános szerződési feltételek elérhetők a Földgázelosztó honlapján, valamint a Társaság ügyfélszolgálati irodáiban.

Szeged, 2022. október 10.
MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt.

H3371/2022. számú MEKH határozat a földgázelosztói üzletszabályzat módosításának jóváhagyásáról
MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. Üzletszabályzat törzsszövege
MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. Üzletszabályzat mellékletei és függelékei
ÜSZ kiegészítés, Különdíjas és egyéb szolgáltatási díjszabás - 2022. október 1-jétől

Különdíjas és egyéb szolgáltatási díjszabás - 2021. október 1-jétől 2022. szeptember  30-ig

 


Üzletszabályzat tervezet

 


Korábbi üzletszabályzatok

 


A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felhasználói elégedettségfelmérése keretében szeretnénk megismerni az Ön véleményét. Kérjük, kattintson az alábbi linkre:

MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. ügyfél-elégedettségi felmérése

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X