Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM gázelosztó vezetéke az első közmű az új soproni ipari parkban

Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. kiépítette a Sopron délkeleti részén létesülő új ipari park gázellátását biztosító elosztóvezetéket. A közelmúltban lezárult projekttel az MVM vezetéke lett az első üzembe helyezett közmű az ipari parkban.

Sopron délkeleti részén Innovációs és Technológiai Centrum néven új ipari park épül, amelyben a helyi önkormányzat inkubátorházat hoz létre a helyi vállalkozások megerősítése és újak bevonzása érdekében. Az MVM Égáz-Dégáz beruházásában több mint 2 kilométer hosszú, 160 mm átmérőjű, nagyközépnyomású polietilén gázelosztó vezeték épült az ipari park ellátása céljából. A Sopron gázellátását biztosító körvezetékre szakembereink úgy kötötték rá az új hálózatot, hogy mind a meglévő, mind az új vezetékre beépítettek egy-egy elzárószerelvényt, ami növelt üzembiztonságot tesz lehetővé. Ez azt jelenti, hogy ha üzemzavar következne be az ipari park hálózatán, az elzárónak köszönhetően a város gázellátása zavartalan marad, de ha a városi hálózat szolgáltatásában történne esetlegesen kiesés, azt az ipari parkban működő vállalkozások nem érzékelik. 
Szakembereink a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Környezetvédelmi és Természetvédelmi Főosztályának előírásait maximálisan betartva, a Fertő–Hanság Nemzeti Park szakfelügyelete mellett alakították ki a gázelosztó vezeték nyomvonalát. Bár a munkavégzés nem érintett természetvédelmi területet, fontos szempont volt, hogy az erdős, cserjés részen fészkelő madarak költését ne zavarjuk a munkagépek és munkatársaink jelenlétével, ennek érdekében a kivitelezés az egyeztetett ütemezés szerint haladt.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X