Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az új szegedi tanpályáján tartottunk bemutatót a katasztrófavédelem mentésirányító tisztjeinek

Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. tatabányai üzemegysége és a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szakemberei között évek óta példaértékű szakmai kapcsolat és együttműködés van. Az üzemegység most meghívta a katasztrófavédelem munkatársait egy szakmai napra, amelynek keretében elméleti és gyakorlati képzést is tartottak számukra.

Szakembereink először ismertették a katasztrófavédelem képviselőivel a földgáz és a metán fizikai tulajdonságait, a gázelosztó hálózat elemeit és jellemzőit, valamint korábbi káresetek elemzésén keresztül bemutatták, hogy mire kell figyelni üzemzavar-elhárítás során. 

Az elméleti oktatást követően munkatársaink az elosztótársaság új, szegedi demonstrációs tanpályáján gyakorlati képzést is tartottak a katasztrófavédelem mentésirányító tisztjei számára. Itt ellenőrzött körülmények között tekinthették meg többek között a zárt térben történő gázrobbanást, gázfáklya égését, valamint láthatták a munkaárokban történő gázelosztóvezeték rongálás esetén a földgáz viselkedését, a gyújtó forrás megjelenését, és annak következményeit. 

A találkozó zárásaként munkatársaink meghívást kaptak egy szakmai napra, ahol tűzoltó bevetési védőruhába beöltözve vehetnek majd részt a katasztrófavédők által szervezett gyakorlaton. 

Az elmúlt években az MVM Égáz-Dégáz gázvezeték-elszorító eszközökkel, valamint személyi gázérzékelőkkel is támogatta a Komárom-Esztergom Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot. Immár minden, a megyében működő, készenlétben lévő tűzoltó gépjármű rendelkezik gázvezeték elszorítására alkalmas eszközzel, amely a veszélyelhárítás minél gyorsabb és eredményesebb végrehajtását teszi lehetővé. A személyi gázérzékelők pedig a földgáz mellett egyéb veszélyes gázok koncentrációját is képesek jelezni, így segítve az elhárításban részt vevő szakemberek munkáját.  
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X