Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM Csoport felkészült a fűtési szezonra

Az MVM földgázelosztó társaságai felkészültek a hamarosan kezdődő fűtési szezonra, azonban az ügyfeleknek is érdemes felülvizsgáltatni a tulajdonukat képző földgázvezetékek, gázkészülékek állapotát. Ennek eredményeképpen a szolgáltatás a téli időszak beköszöntével is biztonságos és zavartalan lesz.

A jól karbantartott korszerű eszközökkel és vezetékekkel elkerülhetők a balesetek, a gázszivárgás és ezzel a szolgáltatásból való kikapcsolás, amely a hideg időszakban kellemetlen lehet. Erre az idén is számos csatornán hívja fel a figyelmet a nemzeti energetikai társaságcsoport.

Az MVM Csoport biztosítja az összes lakossági ügyfél földgázellátását országszerte, azonban földgáz elosztási tevékenysége nem országos. Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. és az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. együttesen 30 000 kilométert meghaladó tervszerűen karbantartott, európai szinten is kiemelkedő gázhálózatot üzemeltet. A földgázelosztó társaságok minden évben számos rekonstrukciós munkát végeznek a gázhálózaton, a legmodernebb technológiát képviselő csőelzáró berendezéseket használják, amelyek lehetővé teszik, hogy gázszünet, azaz az ügyfelek zavartatása nélkül végezzenek beavatkozást a gázhálózaton. Azonban annak érdekében, hogy az ügyfelek gáz ellátása folyamatos, zavartalan és biztonságos legyen, a telekhatáron, ingatlanon belüli vezetékek és készülékek állapotának is kifogástalannak kell lennie. Különösen igaz ez a társasházakra, hiszen, ha ott akár csak egy helyen van probléma, az akár az egész társasházat érintheti.

A telekhatáron belüli földgáz rendszerek üzemképes és biztonságos állapotban tartására az ingatlan tulajdonosa – mint a gázfelhasználó rendszer tulajdonosa – kötelezett a törvényi előírások alapján. A telekhatáron belüli földgáz vezetékek és eszközök nem megfelelő műszaki állapota a lehetséges veszélyeken túl a már nem hatékony működés miatt többlet gázfogyasztást is okozhatnak. Az MVM javasolja, hogy rendszeresen vegyék igénybe a gázkészülékek márkaképviseletét ellátó szakszervizek javító, karbantartó és ellenőrzést végző szolgáltatását, amelyek munkalappal is igazolják az elvégzett szolgáltatást és ezzel felelősséget is vállalnak az elvégzett javításokért!

 

Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. szolgáltatási területe:

 

 

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. szolgáltatási területe:

 

 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X