Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM gázvezeték elszorító eszközökkel támogatja a Katasztrófavédelem munkáját

Az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. és a Komárom-Esztergom megyei Katasztrófavédelmi Igazgatósága 2019-ben kötött együttműködési megállapodást egymással, amelynek alapján most az MVM, gázvezeték elszorító eszközt biztosított annak érdekében, hogy a katasztrófavédelem tűzoltóegységei minél hatékonyabban tudják elhárítani az életveszélyt, tűz és robbanásveszélyes helyzeteknél.

Szunyog Zoltán tűzoltó ezredes, megyei igazgató az átadáson megköszönte a két szervezet közti eddigi sikeres együttműködést, kívánva, hogy az újonnan átvett eszközöket a jövőben minél kevesebbszer kelljen majd éles helyzetben, gázvezeték szakításnál bevetni.  

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az MVM Csoport által nyújtott támogatásból a Katasztrófavédelem fejleszteni tudta a gázszivárgással járó veszélyhelyzet elhárítási képességét. Külön megtiszteltetés volt számunkra, hogy előadóként részt vehettünk a Katasztrófavédelem Tűzoltásvezetői továbbképzésén és bemutathattuk társaságunk eljárásrendjét az időnkét súlyos gázömléssel járó rongálások, illetve lakástüzek esetén. Azt reméljük, hogy az újonnan beszerzett eszközök révén tovább erősödik az eddigi gördülékeny együttműködésünk a veszélyhelyzetek elhárításában.” – mondta Alkér Zoltán, az MVM infrastruktúra vezérigazgató-helyettese.

Komárom-Esztergom megyében csak a 2020-as évben 47 esetben volt gázszivárgással járó vezetékszakítás, ahova a megye hivatásos és önkormányzati tűzoltóságai is riasztást kaptak. A megyében működő hivatásos és önkormányzati tűzoltóságok minden készenlétben lévő tűzoltófecskendőre, gázvezeték elszorító eszközt kapnak az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. jóvoltából. A felajánlás elősegíti a megelőzésen és esetkezelésen alapuló közös munkát a káresetek sikeres felszámolásban, valamint a közös képzések során tanulságos esetek ismertetésével a szakmai ismeretek is bővítésre kerülhetnek.
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X