Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

A földgázellátás stratégiai feladat

2021. január 1-jétől új néven érhetők el az MVM Csoport közműszolgáltatási portfóliójába tartozó földgáz- és villamosenergia-hálózati elosztó társaságok. Az NKM márka helyét az MVM vette át, így Magyarország harmadik legnagyobb, kiemelkedően sikeres vállalatcsoportja immár egységes márkanév alatt jelenik meg.

A közműszolgáltatást végző társaságok kiemelt társadalmi szereppel és felelősséggel bírnak. Stratégiai iparág szereplőiként az MVM közműtársaságainak működése nem csupán gazdasági kérdés, a folyamatos és biztonságos áram- és gázellátás a társadalom működésének nélkülözhetetlen feltétele. 


Az MVM Csoport biztosítja az összes lakossági ügyfél földgázszolgáltatását országszerte, azonban a társaságcsoport földgázelosztási tevékenysége nem országos. Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. a fővárosban és 18 Budapesthez közeli településen, míg az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. Győr-Moson-Sopron, Vas, Komárom-Esztergom, Csongrád-Csanád, Békés, Bács-Kiskun, valamint Veszprém megye néhány településére kiterjedő szolgáltatási területén, 668 településen összesen közel 1,6 millió ügyfél földgázellátását biztosítja. 
A lakosság földgázellátása mellett, az ország gazdaságának teljesítéséhez az ipari fogyasztók üzembiztos ellátása is kiemelt feladat a földgázelosztó társaságok számára. 
A társaságok a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a földgázelosztói hálózatok létesítése, karbantartása és üzemeltetése során, így a fűtési szezonban vagy a példátlan pandémiás időszakban is folyamatos az ellátás. Ennek érdekében az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. és az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. minden évben több kilométer földgázvezetéket cserél, így közel 30 ezer kilométernyi jó állapotú, rendszeresen karbantartott, európai szinten is kiemelkedő minőségű gázhálózaton keresztül látják el szolgáltatási területükön az ügyfeleket. Az MVM évente több milliárd forintot fordít földgázelosztási rendszerének hálózatrekonstrukciós munkálataira. 
Az MVM földgázelosztó társaságainak legfőbb célkitűzése az elosztóhálózat biztonságos üzemeltetése és fejlesztése. Ezek a társaságok látják el szolgáltatási területükön a hálózatüzemeltetési és -karbantartási feladatokat, a mérőleolvasással kapcsolatos tevékenységeket, a tervfelülvizsgálatot és a műszaki-biztonsági ellenőrzést, valamint a hálózatberuházásokhoz szükséges irányítási feladatokat. A társaságok mindemellett a szabálytalan gázvételezések felderítésére irányuló ellenőrzéseket is végeznek, ugyanis ezen esetek többnyire balesetveszélyes beavatkozásokat jelentenek a gázmérőn vagy a hálózaton, és veszélyeztetik a többi felhasználó testi épségét.
Annak érdekében, hogy az ügyfelek gázellátása folyamatos, zavartalan és biztonságos legyen, nemcsak a földgázelosztó hálózatnak, hanem a telekhatáron, ingatlanon belüli vezetékek állapotának is kifogástalannak kell lennie. A vezetékek karbantartása az ingatlan tulajdonosának a felelőssége saját biztonsága és kényelme érdekében. Különösen igaz ez a társasházakra, hiszen ha ott akár csak egy helyen van probléma, az az egész társasházat érintheti. A balesetek és a vagyoni károk felújítási, illetve karbantartási szolgáltatások igénybevételével elkerülhetők.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X