Hibabejelentés
Hibabejelentés

Elosztói üzletszabályzat

ÜZLETSZABÁLYZAT TERVEZET

A 19/2009. (I. 30.) Korm. rendelet 123. §-ában foglaltaknak megfelelően az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. ezúton teszi közzé a földgázelosztási üzletszabályzata módosításának tervezetét. Amennyiben az üzletszabályzat tervezetével kapcsolatban bármilyen észrevétele van, úgy azt a foldgazelosztas@mvmfogazhalozat.hu e-mail címre küldött üzenettel jelezheti. Az észrevételeket a közzétételtől számított 20 napon belül várjuk. Felhívjuk a figyelmet arra, hogy a beérkező észrevételeket kizárólag akkor vesszük figyelembe, ha azokat az észrevételt tevő indokolással, névvel és elérhetőségi adatokkal ellátva küldi meg társaságunk részére.

Budapest, 2023. 01. 03.
MVM Főgáz Földgázhálózati Kft.

Tájékoztató az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. Földgázelosztási Üzletszabályzatán átvezetett módosításokról

Az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. (székhely: 1081 Budapest, II. János Pál pápa tér 20., cégjegyzékszám: Cg. 01-09-878954, továbbiakban Földgázelosztó) a jogszabályi előírásoknak megfelelően felülvizsgálta és ennek keretében módosította a földgázelosztási üzletszabályzatát, melyet a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (továbbiakban MEKH) 2022. október 11. napján véglegessé vált H3372/2022. számú határozatával jóváhagyott. A módosított tartalmú Üzletszabályzat és a részét képező általános szerződési feltételek 2022. október 11. napjától hatályosak és alkalmazandók. A felhasználók jogait és kötelezettségeit közvetlenül érintő jelentősebb változások az üzletszabályzatban:

A kialakult energia válsághelyzetre tekintettel az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. módosította az Üzletszabályzat szerződés nélküli vételezésre vonatkozó rendelkezései. Figyelemmel arra, hogy a fogyasztók jelentős része önhibáján kívül nem rendelkezik a gázév kezdetekor kereskedelmi szerződéssel és ezért szerződés nélküli vételezőnek minősül és ennek megfelelő pótdíjat köteles fizetni, az MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. a gázév kezdetétől számított 3 hónapos időszakra az egyébként irányadó pótdíj mértékénél kedvezőbb, mérsékelt díj megfizetését vezette be.

A 2022. október 11. napjától hatályos Üzletszabályzat és mellékletei elérhetők a Földgázelosztó honlapján, valamint a Társaság ügyfélszolgálati irodáiban.


Budapest, 2022. október 11.
MVM Főgáz Földgázhálózati Kft.

 

H3372/2022. számú MEKH határozat a földgázelosztói üzletszabályzat módosításának jóváhagyásáról
MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. Üzletszabályzat törzsszövege
MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. Üzletszabályzat mellékletei és függelékei
ÜSZ kiegészítés, Különdíjas és egyéb szolgáltatási díjszabás - 2022. október 1-jétől

Különdíjas és egyéb szolgáltatási díjszabás - 2021. október 1-jétől 2022. szeptember 30-ig 

A 2022/2023-as gázévre szóló földgázelosztási díjak határozata és jegyzéke

 


Korábbi üzletszabályzatok

 


A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felhasználói elégedettségfelmérése keretében szeretnénk megismerni az Ön véleményét. Kérjük, kattintson az alábbi linkre:

MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. ügyfél-elégedettségi felmérése

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X