logo
Hibabejelentés
Hibabejelentés

Fogyasztói vezeték és csatlakozó vezeték rendszeres felülvizsgálata

A gázkészülékek, és a fogyasztó birtokában és üzemeltetésében lévő fogyasztói vezeték és csatlakozó vezeték műszaki biztonságának megőrzéséhez rendszeres karbantartásra van szükség.

A földgázellátásról szóló törvény kimondja, hogy „a csatlakozóvezeték és a fogyasztói berendezés üzemképes és biztonságos állapotban tartása az ingatlan tulajdonosának, használójának a kötelessége; ennek megfelelően köteles gondoskodni azok rendszeres karbantartásáról, javításáról és szükség szerinti cseréjéről, és azok legalább ötévenkénti műszaki-biztonsági felülvizsgálatáról."
Ezért javasoljuk rendszeres időközönként – lehetőség szerint a fűtésszezon kezdete előtt – a földgázüzemű készülékek és az ingatlan gázvezeték rendszerének szakember általi ellenőrzését.
A rendszeres karbantartás biztosítja a berendezések biztonságos és problémamentes használatát. Ezzel megelőzhetőek, illetve időben feltárhatóak az olyan üzemzavarok is, amelyek miatt a gázszolgáltatás szüneteltetése lenne szükséges.

A készülékek rendszeres karbantartása befolyással van azok élettartamára és hatásfokára is.

A felülvizsgálatot végző vállalkozásokról további információ található az alábbi elérhetőségen. (Műszaki biztonsági nyilvántartások fejezet)

 

Magyar Kereskedelmi Engedélyezési Hivatal honlapja

 


A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal felhasználói elégedettségfelmérése keretében szeretnénk megismerni az Ön véleményét. Kérjük, kattintson az alábbi linkre:

MVM Főgáz Földgázhálózati Kft. ügyfél-elégedettségi felmérése

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X