Hibabejelentés
Hibabejelentés

A földgáz előnyei

Jó ár-érték arány

A szilárd, a folyékony és a gáz halmazállapotú tüzelőanyag-energiahordozókban az a közös, hogy energiát adnak. A tüzelőanyagokból kinyerhető energia mértékegysége a Joule (J) vagy ennek milliószorosa a Megajoule (MJ). A tüzelőanyagok összehasonlítása elsődlegesen a belőlük nyerhető egységnyi energia költsége alapján lehetséges. Árnyalja azonban a képet, ha az egységnyi energia ára mellett a különböző energiahordozók előnyeit és hátrányait (ár-érték arány) is figyelembe vesszük.

Sokoldalúság

A földgáz képes otthonunk teljes hőellátását biztosítani, használhatjuk fűtésre, főzésre, használatimelegvíz-termelésre. Emellett megjelentek új felhasználási lehetőségek is: korszerű földgáz üzemű hősugárzók segítségével teraszok fűtését is megoldhatjuk; lehetőség van földgáz alapú klimatizálásra; és ma már egyre több a földgáz üzemű tiszta, környezetbarát gépjármű a közlekedésben.

 

Kényelmes felhasználás

A földgáz a földbe fektetett csővezetékeken keresztül zajmentesen érkezik az otthonunkba. Nem kell előre megvásárolni, szállítani, tárolni. Jól automatizálható fűtési rendszerrel egy gombnyomásra használható, felhasználása igényeink szerint könnyen szabályozható.

Korszerű

A földgáz felhasználására folyamatosan fejlesztett, korszerű és egyre hatékonyabb berendezések állnak rendelkezésre. Ezek a beállításoknak megfelelően önállóan, nagy hatásfokkal végzik feladataikat. A korszerű földgáz üzemű háztartási fűtőberendezések 95%-os hatásfok felettiek.

Magas rendelkezésre állás

A földgázelosztó hálózatok nagyon nagy rendelkezésre állású elosztóhálózatok, más energiaelosztó hálózatokhoz képest nagyságrendekkel zavarmentesebb szolgáltatást nyújtanak. A földgázelosztó hálózatok alapinfrastruktúrája segédenergia mentes, tehát tartós villamosenergia-hálózati zavar esetén is folyamatos a szolgáltatás. 

Biztonságos

A hazai földgázfelhasználás több mint 80 éve alatt alakultak ki azok a műszaki-biztonsági szabályok, amelyek szavatolják a felhasználók biztonságát. A jogszabályban rögzített műszaki-biztonsági szabályok betartásával – mint minden technikai vívmány esetén – a földgáz felhasználás is biztonságos energia-felhasználás. 
 

Tiszta és környezetbarát

A földgáz megfelelő mennyiségű levegővel elkeveredve tökéletesen elég. Lakásunkat nem szennyezi füst, por vagy korom. Nem kell környezetet terhelő módszerekkel átalakítani, közvetlenül, azonnal felhasználható. Elégetése során csak minimális mennyiségű káros égésterméket bocsát ki, por- és korommentes, valamint nitrogénoxid-kibocsátása is igen alacsony. A korszerű berendezések a földgáz felhasználását a belső égésű motorokhoz hasonlóan, felügyelt égés melletti, folyamatos égést szabályozó beavatkozásokkal teszik, annak érdekében, hogy a környezetterhelés a legkisebb legyen. Más fosszilis ásványi energiahordozókkal (szén, kőolaj) összevetve a földgáz elégetése során keletkezik a legkevesebb üvegházhatású szén-dioxid.

 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X