Hibabejelentés
Hibabejelentés

Teendők a szén-monoxid-mérgezés megelőzése érdekében

Az MVM földgázelosztó társaságai számára elsődleges szempont, hogy biztonságos és zavartalan szolgáltatást nyújtsanak ügyfeleiknek, így a nyári időszakban is gondoskodnak élet- és vagyonvédelmük támogatásáról.
Kérik ügyfeleiket, hogy egész évben ügyeljenek otthonukban a belső gázhálózat és a gázkészülékek rendszeres karbantartására és ellenőrzésére – különösen a nyílt lánggal égő berendezések esetében – annak érdekében, hogy folyamatos és biztonságos szolgáltatás mellett elkerülhessék az esetleges baleseteket. 

A nyílt lánggal égő berendezések esetében a szén-monoxid-mérgezések gyakorisága jellemzően megnő a téli időszakban, így sokan tévesen a fűtésszezonnal hozzák azt kapcsolatba, miközben az év egészében jelenlévő veszélyről van szó. Ha ilyen készüléket üzemeltetünk, egész évben oda kell figyelni a folyamatos szellőztetésre a levegőutánpótlás érdekében. Az MVM földgázelosztó társaságai felhívják ügyfeleik figyelmét, hogy saját és környezetük biztonsága érdekében a fűtésszezonon kívül is gondoskodjanak használatban lévő gázkészülékeik ellenőrzéséről és karbantartásáról szakember segítségével.

A nyári időszakban is használt, nem megfelelően karbantartott, földgázt használó berendezések – például a nyílt égésterű gázbojler – hibás működése tökéletlen égés során ugyanis akár szén-monoxid-mérgezéshez vezethet, amely egyes esetekben néhány perc alatt is végzetes következményekkel járhat. Szabályosan kivitelezett fűtési rendszerrel, rendszeresen karbantartott gázkészülékekkel, valamint megfelelő állapotú kéménnyel és tanúsítvánnyal rendelkező érzékelő használatával azonban elkerülhetők a balesetek, és biztonságosan használhatók az otthoni berendezések, valamint megnövelhető az élettartamuk.

Az MVM földgázelosztó társaságai javasolják ügyfeleiknek, hogy rendszeresen vegyék igénybe a gázkészülékek márkaképviseletét ellátó szakszervizek javító, karbantartó és ellenőrzést végző szolgáltatását, amelyek munkalappal is igazolják az elvégzett szolgáltatást és ezzel felelősséget is vállalnak az elvégzett javításokért.

Az alábbi kisfilm bemutatja, hogyan előzhető meg a szén-monoxid-mérgezéssel járó baleset, hogyan ismerhetők fel a tünetek, és mik a legfontosabb teendők ilyen veszélyhelyzet során.

 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X