Hibabejelentés
Hibabejelentés

Szüneteltetés

A felhasználó által kezdeményezett szolgáltatási szünet

A felhasználó az őt ellátó rendszerhasználón keresztül a rendszerhasználat szüneteltetését írásban kérheti a földgázelosztónál. A kérelemnek tartalmaznia kell a szüneteltetés kezdetét és pontos időtartamát.

A szüneteltetés feltétele a földgázelosztó tulajdonában lévő gázmérő leszerelése, melynek költségei a felhasználót terhelik. Egyéb esetekben a szüneteltetés időtartamára a fogyasztói főelzáró kerül elzárásra és záró pecséttel rögzítésre, melynek költségei szintén a felhasználót terhelik. Ez a rendelkezés irányadó arra az esetre is, ha a gázmérő nem a földgázelosztó tulajdonában van, vagy a felhasználási helyen mérő nélküli (átalánydíjas) fogyasztás történik.

A felhasználót a szüneteltetés időtartamára díjfizetési kötelezettség, a földgázelosztót szolgáltatási kötelezettség nem terheli.

A szüneteltetést követő gázmérő felszerelés, illetve fogyasztói főelzáró nyitás költségét a felhasználó köteles viselni. A költségviselési kötelezettség abban az esetben is terheli a mindenkori felhasználót, ha a gázszolgáltatás ismételt megindítását nem a rendszerhasználat szüneteltetését kérő, hanem a felhasználási helyet használó új felhasználó kéri.

 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X