Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM a villamosenergia-hálózat létfontosságú pilléreit fejleszti Miskolcon

Az MVM áramhálózati társaságai az ellátásbiztonság növelése érdekében összehangolt és komplex fejlesztési programot valósítanak meg. Így nemcsak az új fogyasztói igényeket elégítik ki, hanem lehetővé teszik további megújuló alapú, időjárásfüggő, elsősorban napelemes termelő egységek villamosenergia-rendszerhez történő csatlakozását.

Ennek keretében az MVM Hálózat szakemberei 2023 és 2026 között tíz városban hajtanak végre alállomás-építést, -bővítést vagy -átépítést, Miskolcon például három projekt is megvalósul. 
2023 végén a Miskolc Kelet alállomás rekonstrukciós munkái kezdődtek meg, és még 2024-ben elindul a Miskolc Dél alállomás 39 ezer ügyfelet érintő kapacitásbővítő fejlesztése is. 
Emellett egy – 1,9 milliárd forintos beruházás keretében megvalósuló – új, minden elemében korszerű 132/22 kV-os alállomás építése kezdődött el a Bogáncs utcában, amelyet a térségben jelentősen megnövekedett áramfogyasztási igények hívtak életre. Jelenleg a földmunkák zajlanak, egy-két hónapon belül várható az alállomási berendezések felszerelése. Később épül fel a vezérlő- és kapcsolóépület és 2024 végére a tervek szerint hálózatra kapcsolják az új alállomást. 

A beruházással, valamint az új alállomáshoz kapcsolódó, környező hálózatok fejlesztésével az MVM hosszú távon biztosítja a szomszédos ipari parkban működő létesítmények mellett a közelben található városrészek és települések (Miskolc-Szirma, Görömböly, Miskolc-Tapolca, Hejőcsaba, Kistokaj, Mályi) lakosságának magas színvonalú és biztonságos villamosenergia-ellátását.
Jóllehet a fejlesztés még több hónapig tart, az ügyfeleknek nem kell a munkálatok miatt áramkimaradással járó rövid idejű zavartatásoktól tartaniuk.
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X