Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Megkezdtük az áram- és gázellátás visszaállítását az árvízzel érintett területeken

Az MVM Csoport áram- és gázhálózati társaságai az árhullám levonulásával megkezdték a visszakapcsolásokat az érintett területeken. Az elárasztott helyszíneken a szolgáltatást csak akkor tudjuk visszakapcsolni, amikor már az árvíz levonult, és mind a saját hálózatunkon, mind pedig az ügyfeleknél adottak a hálózatüzemeltetés biztonságos feltételei.

A Duna érintett szakaszain a gázhálózatot üzemeltető MVM Égáz-Dégáz, illetve a fővárosban az MVM Főgáz gázmérőket és nyomásszabályozókat szerelt le Győrben, Esztergomban, Komáromban, Neszmélyen, Nyergesújfalun és Baja területén, illetve Budapest több kerületében is szükségesek voltak ilyen intézkedések. Az MVM Démász Duna-menti szolgáltatási területén Baja, Sükösd, Érsekcsanád, Szeremle, Harta, Ordas, Dunafalva, Újmohács és Foktő árterében kellett ideiglenesen szüneteltetni az áramszolgáltatást a magas vízszint miatt. 

Szakembereink folyamatosan figyelemmel kísérik a Duna apadását és az érintett területeken lévő rendkívüli hálózatellenőrzést követően azonnal megkezdik a visszakapcsolásokat, illetve a gázmérők és nyomásszabályozók visszaszerelését, ahol ez már lehetséges. A jelenleg megközelíthetetlen helyszíneket drónokkal járják be szakembereink, így tájékozódnak arról, hogy milyen állapotban van a hálózat, hol ázott fel a talaj annyira, hogy fák dőltek a vezetékekre. 
Néhány érintett településen már történtek visszakapcsolások, ahol a vízállás már lehetővé tette az elektromos berendezések biztonságos indítását, továbbá egyes helyszíneken a gázszolgáltatás helyreállítása is megtörtént, a többi helyszínen folyamatban van a kármentesítés, fertőtlenítés. 

A gázszolgáltatás visszaállítása már megtörtént Győrben, Dunaszentpál árterében, Esztergomban, Komáromban, Neszmélyen, Nyergesújfalun, valamint Budapest III. kerületének egyes részein és további helyreállítás várható október első hetében.

Az áramszolgáltatást a veszélyhelyzet elmúlása és a biztonsági felülvizsgálatok elvégzése után minden érintett helyszínen visszakapcsoltuk. 

Felhívjuk az árvízben érintett ügyfeleink figyelmét, hogy ellenőrizzék ingatlanjaikban, hogy víz alá került-e a villanyóra, konnektor, egyéb elektromos berendezés.

Az áramszolgáltatás újraindítása, illetve a gázszolgáltatás helyreállítása csak akkor történhet meg, ha az már biztonságosan megtehető és a fogyasztási hely erre alkalmas. A gázmérők és nyomásszabályozók visszaszerelése helyszíni bejárosok és felmérések alapján történik. Az áramvisszakapcsolások a legtöbb esetben automatikusan történnek, központi kikapcsoláskor a legtöbb ügyfélnek nincs teendője. Ha bármely ingatlan nem alkalmas a visszakapcsolásra, abban az esetben az ügyfélnek regisztrált szerelőt kell hívnia és az elvégzett munka után kérhető újra az áramszolgáltatás indítása. Ha egy érintett helyszínen nem központi kikapcsolás történt, hanem az ügyfél kérte az áramszolgáltatás szüneteltetését, akkor a visszakapcsolást is neki kell kérnie, amely csak akkor tehető meg, ha ez biztonságos, ellenkező esetben szintén regisztrált szerelő általi munkavégzés szükséges. 

Felkészültünk az áradás levonulása utáni teendőkre, szakembereink emelt létszámban végzik a rendkívüli hálózatellenőrzéseket, a biztonságot szem előtt tartva a lehető leghamarabb visszaállítjuk a zavartalan energiaellátást mindenhol. 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X