Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Kis- és középfeszültségű hálózatát is fejleszti az MVM

Korábban már írtunk arról, hogy nagyfeszültségű áramhálózatán komoly beruházásokat valósít meg 2024-ben az MVM Hálózat. 2.182 km hosszan húzódó nagyfeszültségű vezetékeihez összesen 53.000 km hosszúságú kis- és középfeszültségű áramhálózat kapcsolódik, melyek üzemeltetéséhez, karbantartásához, fejlesztéséhez az áramhálózati szakemberek folyamatos, összehangolt munkájára van szükség.

Idén a nagyfeszültségű áramhálózaton végzett fejlesztések mellett 145 km hosszú középfeszültségű hálózat, 315 db közép-/kisfeszültségű transzformátorállomás és 150 km kisfeszültségű hálózat felújítása, illetve létesítése valósul meg Északkelet-Magyarországtól a Dél-Alföldig az MVM Émász és az MVM Démász szolgáltatási területén.

Komoly segítséget jelent e projektek finanszírozásában is az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott, a villamos energia elosztó hálózat fejlesztését célzó beruházásokra fordítható támogatás (RRF-6.1.1-21-2022-00005), melyet az MVM Démász (RRF-6.1.1-21-2022-00006) és az MVM Émász (RRF-6.1.1-21-2022-00005) 50%-os saját forrásból származó költségráfordítása kiegészítéseként fordíthat több más projekt mellett ilyen jellegű fejlesztésekre is.

További információk az RRF hálózatfejlesztésről szóló projektekről az alábbiakban:

MVM Démász Áramhálózati Kft.
MVM Émász Áramhálózati Kft.

Az MVM munkatársai az év minden napján, esőben, vagy éppen a legnagyobb forróságban is azért dolgoznak, hogy biztosítsák az áramhálózat biztonságos és zavartalan működését. A fotókon megnézhetik, hogyan állítottak betonoszlopokat egy kisfeszültségű hálózat létesítése során Hódmezővásárhelyen, valamint hogyan szerelnek meg egy középfeszültségű kábelösszekötőt Szentesen.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X