Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM áramhálózati társaságai idén is segítették a fehér gólyák látványgyűrűzését

Északkelet-Magyarországtól a Dél-Alföldig 114 településen, 256 fészekben, 847 fiókát vettek számba és jelöltek meg a madárvédelmi szakemberek az MVM Hálózat közreműködésével.

Az MVM szerelői emelőkosaras gépjárművekkel segítették munkát. A gyűrűzésnek köszönhetően nyomon követhető a fészkek helyzete, a gólyák vonulása és későbbi költéseik. A programot a szervező nemzeti parki igazgatóságok és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület minden évben meghirdetik a lakosság körében is, hiszen a látványgyűrűzés céljai közé tartozik az edukáció és az érzékenyítés is. 


Idén az MVM Émász és az MVM Démász szolgáltatási területén több mint 4000 látogatót vonzott a program. A Bükki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén a legtöbb érdeklődő a Borsodi-Mezőségben található, gólyák számára vonzó rétekkel és legelőkkel határolt Tiszakeszin volt, ahol 230-an tekintették meg a város 7 fészkében cseperedő 21 fióka gyűrűzését. De Nógrádban és a gólyák körében szintén népszerű Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság működési területén is számos nézője akadt minden egyes meghirdetett programnak. 

 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X