Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Kecskeméten fejlesztett az MVM Égáz-Dégáz

A Kecskeméti Déli Iparterület dinamikus fejlődése következtében megnövekedett energiaigény szükségessé tette egy második gázelosztó, betáplálóvezeték létesítését, melyet az MVM Égáz-Dégáz Földgázhálózati Zrt. a korábban tervezett három ütem helyett gyorsabban, két ütemben valósított meg, teljes egészében saját beruházás keretében.

Míg a korábban létesített nagyközépnyomású (6 baros, DN 315-ös polietilén) vezeték a Kecskemét délnyugati részén található I. számú gázátadótól indul a gyár felé, a közelmúltban átadott, ugyanilyen paraméterekkel rendelkező új vezeték a város keleti részén található II. számú gázátadótól vezet ide egy 4,7 km hosszú szakaszon.
A fejlesztésnek köszönhetően megvalósult kapacitásnövekedés mellett az iparterület gázellátás-biztonságát jelentősen növeli az is, hogy az elosztóvezetékek két különböző átadótól, eltérő irányból szállítják a földgázt a helyszínre.  
A kecskemétiek számára különösen örvendetes a 353 millió forintból megvalósított fejlesztés, mert azzal a legtöbb helyi lakost foglalkoztató gyár mellett a köré épült üzemek, sőt az egész város gázellátás-biztonságát is megerősítette a földgázhálózati vállalat.
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X