Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Idén is várjuk a gólyákat!

Az MVM áramhálózati társaságai idén is elvégezték a fehér gólyák biztonságos fészkelése érdekében szükséges kora tavaszi munkálatokat a nemzeti park igazgatóságok által kijelölt, beavatkozást igénylő helyeken.

Az elmúlt hetekben közel 100 beavatkozást végeztünk a hálózaton: volt, ahol csökkentettük a fészkek súlyát a hálózati elemeken lévő fészkekből kilógó gallyak eltávolításával, másutt új fészekmagasítókat szereltünk fel, oszlopkapcsolókat helyeztek át szakembereink, vagy éppen szigetelőket és szabadvezeték-burkolatokat szereltek a légvezetékekre. A szabadvezetékek burkolásával leginkább a kis gólyákat védjük, hiszen a szárnypróbálgatásaik során hozzáérhetnek a vezetékhez.

Az MVM Hálózatnál a madárvédelem folyamatos és kiemelt feladat: fejlesztésekkel, rekonstrukciókkal, ismeretterjesztő és karitatív programokkal, sőt szükség esetén madármentésekkel biztosítjuk a madarak védelmét.


 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X