Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Nagyszabású beruházás keretében újult meg az MVM Émász legnagyobb alállomása

Az MVM Émász legtöbb nagy feszültségű mezőt tartalmazó, – így legnagyobb – alállomása Lőrinciben található, ahol már a II. Világháború előtt is erőmű állt. Ebből és elhelyezkedéséből adódóan fokozatosan csomóponttá vált, több nagyfeszültségű távvezeték kapcsolódott és kapcsolódik hozzá. Nemrégiben pedig egy új fejlesztésnek köszönhetően közvetlen szomszédságában épült meg az ország három gyorsindítású erőművi blokkja közül az egyik, amely szintén ide csatlakozik.

 

Napjainkban 30 Heves és Nógrád megyei település közel 39 ezer fogyasztójának, többek között jelentős ipari üzemek ellátása is a létesítményen keresztül valósul meg. 

A munkálatok során az alállomás minden eleme megújult. A beruházás kivitelezése során nagy kihívást jelentett szakembereink számára, hogy az összes munkálatot úgy végezték el, hogy sem az alállomást, sem az ide bekapcsolódó távvezetékeket még ideiglenesen sem kapcsolták le a hálózatról, az üzembehelyezések is folyamatosan zajlottak, az alállomás működése nem került korlátozásra.

A több mint 2,5 milliárd forintos beruházásnak köszönhetően egy - a mai igényeknek megfelelő -, hosszú ideig működőképes alállomás műkődik ma Lőrinciben. 
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X