Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM Émász madárbarát hálózati rekonstrukciója Jász-Nagykun-Szolnok megyében

Augusztus végén megvalósításra került a Jászberény és Jászapáti között húzódó távvezeték rekonstrukciójának első üteme a meghibásodások csökkentése, valamint a madárvilág védelme érdekében.

Az üzemzavarok számának és időtartamának csökkentése az MVM Émász Áramhálózati Kft. legfontosabb céljai között szerepel. A Jászberény és Jászapáti közötti 5,4 km hosszú 22 kV-os távvezeték rekonstrukciójára is e célból került sor, melynek első üteme augusztus második felében valósult meg a Gyöngyösi Régió szakembereinek közreműködésével. 
Az MVM Émász hálózati rekonstrukciói és hálózatfejlesztései során a madárvédelmi szempontokat is prioritással kezeli. A Jász-Nagykun-Szolnok megyei munkálatok során szerelőink madárbarát kereszttartó szerkezeteket, továbbá hozzájuk tartozó rögzítő és szigetelő elemeket szereltek fel, melynek köszönhetően a nagy szárnyfesztávolsággal rendelkező madarak is biztonságban élhetnek itt a jövőben. 
A madárvédelem mellett a helyi gazdák érdekeit is szem előtt tartva a második ütemre csak a napraforgó mezők learatását követően, szeptember végén kerül sor.
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X