Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM Émász-tól jött a gyors segítség a sajókazai madaraknak

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. rekordidő alatt fejlesztette a hálózatot az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatósággal együttműködve a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Sajókaza határában. A fejlesztés madárvédelmi célokat szolgál.


Az MVM Csoport áramhálózati társaságai kiemelt figyelemmel óvják a madarakat, a jelenlegi fejlesztések is e célból valósultak meg. Az Aggteleki Nemzeti Park 2022. június 20-án kérelmet nyújtott be az MVM Émász felé két, Sajókaza határában található oszlop madárvédelmi fejlesztését illetően. Az MVM Émász szakemberei még a bejelentés napján egyeztettek a lehetséges műszaki megoldásokról, így már június 28-án megtörtént összesen három oszlop madárvédelmi fejlesztése. 

Szerelőink a feszültségmentesített hálózatszakaszon egy sarokfeszítő oszlopon 12 db feszítő szigetelőt 700 mm-es kompozit szigetelőre, 2 db támszigetelőt lengő fejszerelvényes szigetelőre, valamint az áramkötéseket burkolt vezetékre cseréltek. A második oszlopon 6 db támszigetelőt cseréltek, és ezeket madárvédő burkolattal látták el. A harmadik oszlopon 6 db feszítő szigetelőt cseréltek le 700 mm-es kompozit szigetelőre, és az itt található oszlopkapcsolóra 3 db oszlopkapcsoló kiegészítő támszigetelőt szereltek, továbbá a transzformátor leszálló vezetékeit burkolt 20 kV-os vezetékekre cserélték.

A Sajókaza mellett elkészült madárvédelmi fejlesztéseknek köszönhetően az itt élő, nagyobb szárnyfesztávolsággal rendelkező madarak is biztonságban lesznek a jövőben.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X