Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM Démász alállomás létesítésével fejleszti az áramellátást Soltvadkerten

Soltvadkert, 2022. március 29. – Az MVM Démász Áramhálózati Kft. Soltvadkert város dél-keleti részén egy új 132/22 kV-os alállomást létesít annak érdekében, hogy a város dinamikus fejlődését szavatoló új beruházások jelentős energiaigényét és a város biztonságos energia-kiszolgálását a jövőben is magas színvonalon tudja biztosítani.

Az MVM Csoport közműtársaságai stratégiai iparági szereplőként jelentős gazdasági és társadalmi szereppel bírnak. Az MVM Démász számára ügyfeleik üzembiztos ellátása kiemelt feladat, ennek érdekében a legmodernebb technológiákat alkalmazzák a hálózatok létesítése, karbantartása és üzemeltetése során. Az elmúlt időszakban Soltvadkerten már 3,2 MVA új energiaigény jelentkezett és az épülő új ipari park további várható jelentős energiaigénye már nem teszi lehetővé, hogy a meglévő hálózati infrastruktúra fejlesztése nélkül hosszú távon biztosított maradjon a magas színvonalú villamosenergia-ellátás, ezért a Társaság egy új 132/22 kV-os alállomás megépítése mellett döntött.  

A projekt indító eseményén Font Sándor, országgyűlési képviselő elmondta: „Nagyon fontos számomra a térség, illetve Soltvadkert város fejlődése, személyes feladatomnak tartom, hogy támogassam az alállomás kivitelezését is. Ezért is ajánlottam fel segítségemet a hivatali, hatósági ügyintézés felgyorsításában, hogy a város növekvő villamosenergia-igényeit minél hamarabb a legbiztonságosabb módon lehessen kiszolgálni.”

Temerini Ferenc, Soltvadkert város polgármestere kiemelte: „Soltvadkert dinamikus fejlődésének köszönhetően olyan mértékű villamosenergia-igények merültek fel, amelyhez a területen meglévő hálózati infrastruktúrát fejleszteni szükséges. Az MVM Démásznak köszönhetően az alállomás építéséről született döntés további újabb villamosenergia-igények kiszolgálását is lehetővé teszi, illetve energiát biztosít a Soltvadkerten épülő új Ipari Parknak is, amelynek energiaigénye meghaladhatja a 10 MW-ot.”

„Az MVM Démásznak kiemelt feladata a folyamatos áramellátás szavatolása a szolgáltatási területén, legfőbb célkitűzése, hogy az elosztóhálózatot biztonságosan üzemeltesse és folyamatosan fejlessze. Törekvésünk, hogy ügyfeleink villamos energia ellátását üzembiztosan, magas szolgáltatásminőséggel biztosítsuk, ennek érdekében döntöttünk egy új alállomás építése mellett Soltvadkerten, hogy növeljük az ellátásbiztonságot. Az alállomás építési területe már rendelkezésre áll, a kivitelezési tervek elkészültek, az alállomás építése pedig hamarosan megkezdődhet.” – tette hozzá Pipicz Mihály, az MVM Démász Áramhálózati Kft. műszaki igazgatója.
 

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X