Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Az MVM megvásárolja az ÉMÁSZ Hálózati Kft.-t

Az MVM Energetika Zrt. üzletrész adásvételi szerződést írt alá az ÉMÁSZ Zrt.-vel az ÉMÁSZ Hálózati Kft. 100%-os tulajdonának megvásárlása kapcsán. A tranzakció a szükséges feltételek teljesülése esetén előreláthatólag 2021 második felében zárulhat. A hálózati társaság megvásárlásával az MVM közel másfélmillió ügyfél számára garantálja a biztonságos műszaki hátteret a villamosenergia-szolgáltatás igénybevételéhez.

Az MVM-ÉMÁSZ tranzakció annak a tudatos üzleti- és szakmai építkezésnek az újabb állomása, aminek eredményeként az MVM Csoport az elmúlt években a teljes hazai energetikai értékláncot lefedő, regionális szinten is meghatározó piaci szereplővé vált. Örömmel tölt el, hogy az állami tulajdonban lévő MVM Csoport ma egyet jelent az energiabiztonsággal, a szakmai hozzáértéssel és a magas minőségű ügyfélkiszolgálással” – mondta Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter. 

Az MVM és az E.ON még 2019 őszén írt alá átfogó megállapodást, amelynek részeként az MVM idén megvásárolja a Nógrád, Borsod-Abaúj-Zemplén, Heves, illetve Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megye egyes részein, összesen 15 492 km2 területen 740 ezer ügyfél villamosenergia-ellátását biztosító ÉMÁSZ Hálózati Kft.-t. A miskolci központú társaság összesen 22 000 km hosszú nagy-, közép- és kisfeszültségű hálózatával éves szinten 6 TWh villamos energiát biztosít több mint 400 település számára. 

„Az MVM Csoport életében az ÉMÁSZ Hálózati Kft. megvásárlása kiemelkedően fontos lépés, hiszen ezzel a stratégiai jelentőséggel bíró, a lakossági és üzleti ügyfelek közvetlen ellátását biztosító infrastruktúrában erősítjük tovább iparági pozíciónkat. Egyúttal egy olyan szakmai csapat érkezik a cégcsoportba, akik az elmúlt évtizedekben a magyar villamosenergia-szektorban meghatározó szerepet töltöttek be. Így nemcsak egy hálózattal, hanem kiemelkedő know-how-val és szakértelemmel is bővül az MVM Csoport” – mondta Kóbor György, az MVM Csoport elnök-vezérigazgatója.

Az elmúlt négy év során a háztartási méretű kiserőművek száma és beépített kapacitása is közel négyszeresére nőtt hazánkban, ezért az MVM villamoshálózat-üzemeltetési és -létesítési gyakorlatában kiemelt célként fogalmazta meg olyan rugalmas hálózati működés kialakítását, amellyel a nem központosított megújuló-energia termelés mind nagyobb mértékű befogadása válik lehetővé. 

A nagy múltú, stabil, folyamatosan fejlődő és innovatív MVM Csoport jelenleg már 110-nél is több vállalatból áll, amelyek az energiaszektor értékláncának minden elemét felölelik. Több mint 17 000 szakértő munkatárs dolgozik az energiatermelés, a tárolás, a kereskedelem, az elosztás, a szolgáltatás, a tervezés, az építés, a szállítás, az adatátvitel, és a startup-inkubáció területén is.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X