Hibabejelentés
Hibabejelentés
Hírek

Alállomást fejlesztett az MVM Csoport Heves vármegyében is

Az MVM Émász gyöngyöshalászi alállomása a környéken létesült ipari üzemek kiszolgálására épült meg 2019-re. Az ipari fogyasztók energiaigényének növekedése mostanra szükségessé tette az alállomás bővítését. A meglévő 25 MVA névleges teljesítményű transzformátor mellé az MVM szakemberei a közelmúltban beépítettek egy új 40 MVA-es transzformátort is.

 

A kivitelezés a végéhez közeleg, jelenleg a fejlesztést lezáró tereprendezés zajlik, ezt követi majd az újonnan létesült hálózati elemek üzembe helyezése, és 30 nap próbaüzem után várhatóan szeptemberben megtörténik a műszaki átadás-átvétel is. A beruházásnak köszönhetően a megújult alállomás alkalmas lesz a meglévők mellett a jövőben felmerülő, újabb energiaigények kielégítésére is.

Az 1,27 milliárd forintos projekt finanszírozásában komoly segítséget jelent az Európai Unió és Magyarország Kormánya által nyújtott, kapacitásnövelő hálózatfejlesztési beruházásokra fordítható támogatás, melyet az MVM Émász 50%-os saját forrásból származó költségráfordítása kiegészítéseként fordíthat több más projekt mellett erre a fejlesztésre is.

Az MVM Émász Áramhálózati Kft. a Helyreállítási és Ellenállóképességi Eszköz (Recovery and Resilience Facility – RRF)  keretében meghirdetett „Rugalmas és biztonságos villamosenergia-hálózat biztosítása az időjárásfüggő megújuló energiaforrások integrálása érdekében a villamosenergia-elosztók területén” című (RRF-6.1.1-212022-00005 kódszámú) projekt keretében komplex elosztóhálózati beruházási programot hajt végre, amelynek az alapvető célja az időjárásfüggő megújuló energiaforrások elosztóhálózati integrációjának elősegítése az áramszolgáltató társaság ellátási területén. 

További információk erről az alábbiakban:

MVM Émász: fejlesztesek-rrf 
A galériában a gyöngyöshalászi alállomás fejlesztése során készült fotók láthatók.

A weboldalon cookie fájlokat használunk, hogy biztonságos böngészés mellett a legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek. A weboldal böngészésével hozzájárul a cookie-k használatához.
Sikeresen elküldtük a kitöltött űrlapot
Hiányzó vagy hibás adatok
Kérjük nézze át és javítsa a kitöltött adatokat, majd próbálja újra a küldést.
X